paul_m
Joc la pacanele si pariuri aproape zilnic de cateva luni si nu mai stiu cum sa scap. Totul a inceput cu bilete mici asa "de distractie" dar incet incet am inceput sa bag tot mai multi bani. Cand am castigat prima data o suma mai mare am crezut ca pot sa castig oricand daca ma tin. Doar ca realitatea a fost alta.
Acum aproape tot salariul se duce pe jocuri. Saptamana trecuta mi-am cheltuit ultimii bani si am fost nevoit sa ma imprumut ca sa-mi platesc facturile.
Ma simt prins intr-un cerc. Cand pierd joc ca sa recuperez iar cand castig bag mai mult crezand ca azi e ziua mea norocoasa. E o lupta constanta si de fiecare data ma mint singur ca ma voi opri.
Sincer nu stiu cum sa ies din asta. Daca cineva a trecut prin ceva asemanator si a reusit sa se opreasca chiar as vrea sa stiu cum. Nu vreau sa pierd mai mult decat am pierdut deja.
alexia
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să nu mai intri deloc în sălile de jocuri. Dacă știi că pe drum spre casă treci pe lângă ele schimbă traseul. Dacă ai prieteni care joacă încearcă să te distanțezi o perioadă de ei.
Găsește alte lucruri care să-ți ocupe mintea. Mie mi-a folosit să mă apuc de sport, dar poate fi orice hobby. Orice îți ține gândurile ocupate ajută.
Știu că tentația e mare mai ales dacă simți că ai pierdut bani și trebuie să-i recuperezi. Asta e capcana. Nu vei recupera nimic și dacă simți că nu poți face asta singur gândește-te serios să mergi la un terapeut sau un grup de suport.
Nu mai amâna...cu cât iei măsuri mai repede cu atât va fi mai ușor să te oprești.
Paula
Cunosc și eu pe cineva in situația asta, fost coleg de liceu. Ajunsese sa bage toți banii pe care îi câștiga la jocuri de noroc, in special "păcănele". N-am mai ținut legătura dar am înțeles ca a divorțat și ca are probeleme mari in continuare. Ideea e ca a ținut-o foarte mulți ani asa.
Parea mea e sa iei masuri până nu e prea târziu.