Sandu1
De ceva timp nu mai rezist la locul de munca. Lucrez intr-un birou unde colegii fac glume pe seama mea tot timpul iar seful are doar cativa favoriti pe care ii ridica in slavi chiar daca nu fac mare lucru. Orice fac eu parca e gresit sau insuficient.
Ma afecteaza foarte tyare treaba asta si dupa ce plec de la munca nu mai am chef sa fac nimic. Ma tot gandesc sa imi dau demisia dar problema e ca nu pot sa plec din cauza ratelor, e un risc prea mare sa raman fara salariu acum.
Aveti vreun sfat in legatura cu ce am descris mai sus? Multumesc.
Patricia
E greu ce descrii și te înțeleg, mai ales cu partea cu ratele că nu poți pleca oricând. Eu cred că ar trebui să încerci să limitezi cât mai mult interacțiunile cu colegii care fac glume pe seama ta. Fii politicos, dar distant, să vadă că nu ești disponibil pentru "glumițele" lor.
Legat de șef - dacă simți că orice ai face nu e bine încearcă să-i ceri clar feedback gen "Ce aș putea face mai bine?". Uneori asta îi pune în poziția de a fi constructivi și nu doar să critice.
Cât despre plecat, dacă simți că locul ăsta te consumă prea mult poate începi să cauți alt job pe ascuns fără să renunți la actualul.
loredana_popescu
Incearca sa-ti iei mici pauze in timpul zilei chiar daca doar iesi 5 minute afara sa respiri sau te duci la baie.Daca jobul iti permite pune ceva muzica relaxanta in casti sa te detasezi de atmosfera din birou. Nu schimbi situatia peste noapte dar poate te ajuta sa faci fata mai usor pana gasesti o solutie pe termen lung.