Iancu_H
Am crescut cu un tată extrem de critic. In toata copilaria mea imi aduc aminte ca orice făceam găsea mereu ceva de reproșat.
Dacă luam 9 la scoala mă întreba de ce nu 10. Dacă faceam ceva prin casa îmi spunea că nu fac bine si niciodată nu mi-a zis că e mândru de mine sau că am făcut ceva bine.
Cert e ca acum am aproape 30 de ani si parca nu mă bucur de nimic. Am un job stabil, un apartament dar simt că nu am realizat nimic pana la varsta asta.
Am tot timpul in minte ganduri că orice fac nu fac destul, ca nu fac bine, iar stima de sine e foarte scazuta.
Vassy
Din ce spui pare că ești prea dur cu tine însuți. Poate ar fi bine să începi să apreciezi lucrurile mici pe care le faci zilnic. De exemplu dacă reușești să termini o zi grea de muncă, să te bucuri că ai reușit asta. Poți încerca să-ți faci o listă cu lucruri bune pe care le-ai realizat în ultima săptămână, oricât de mici ar fi. E important să te oprești din când în când și să-ți dai un moment de respiro.
stefan_1987
Salut.Trebuie sa intelegi ca nu trebuie să faci totul perfect ci doar cât poți. Când simți că ai terminat o treabă oprește-te și spune că e destul, că e bine așa. Încearcă să te recompensezi pentru ce faci, chiar dacă e un lucru mic. Nimeni nu te poate trage la răspundere pentru cum alegi să trăiești viața, decât tu.
Bodacu
Ba Iancule , eu am trait aproape toata viata mea cu gandul ca nu sunt bun de nimic. Tata era ca al tau, mereu ma lua la rost si nimic nu era bine. Ce mi am dat seama mai tarziu e ca vocea aia a lui mi a ramas in cap si am ajuns sa cred ca e a mea. Era ca un ecou care nu ma lasa in pace
Stii cum am scapat? Am inceput sa fac ceva ce n am facut niciodata:sa ma opresc la sfarsitul zilei si sa ma intreb: 'Ce am facut bine azi?'. La inceput mi a fost greu ca imi venea doar ce am gresit in cap darincet incet am vazut ca orice chestie mica conteaza. Fie ca am ajutat un prieten cu ceva fie ca am tinut o promisiune, toate alea mici construiesc ceva mare in timp. Tre sa inveti sa te apreciezi singur Iancule, nimeni altcineva nu o s-o faca pentru tine. Si iti zic ca merita. e greu dar merita.