vero
Buna seara,
Din ce în ce mai des, în ultima perioadă am același coșmar:
Mă văd în patul meu și dintr-o dată încerc să mă mișc dar nu pot. Sunt complet paralizată. Lângă mine se plimbă o umbră neagră iar eu încerc să o întreb de ce nu mă pot mișca dar nu reușesc să vorbesc.
Pare nebunesc dar atunci când am acest coșmar nu simt că am visat. Am impresia că am trăit cu adevărat acea experiență, că eram trează și conștientă.
Niciun alt coșmar nu îmi dă această senzație. Nu știu dacă e o halucinație sau nu, dar mă sperie groaznic. E mult prea real.
Vi s-a întâmplat vreodată așa ceva?
teleanu
Am avut și eu o perioadă în care aveam coșmaruri. Erau atât de intense și de reale încât îmi era frică să mă culc, să nu mai zic că îmi rămâneau în minte toată ziua și nu reușeam să scap de ele. Motivul a fost clar pe bază de stres, deoarece am trecut prin niște evenimente destul de nefericite atunci.
alexia
Poate ar fi bine să vorbești cu un psiholog despre asta...
Dacă ai senzația că nu este doar un vis, ar putea fi o halucinație hipnagogică, care se produce în momentul trecerii din starea de veghe în cea de somn. Se întâmplă mai des decât ai crede și nu înseamnă neapărat că e ceva grav.
Și eu am avut coșmaruri asemănătoare în adolescență… Simțeam o umbră neagră sub pat, care mă privea, dar nu spunea nimic. Eram complet paralizată de frică. Uneori vedeam și niște lumini intense, ca niște flash-uri care mă făceau să mă gândesc la accidente.
Din fericire nu am mai avut astfel de vise de atunci. Dar știu cât de înfricoșătoare pot fi…
stefan_1987
Și eu am avut episoade de paralizie în somn și prima dată chiar am crezut că e ceva paranormal. Nu mă puteam mișca și aveam senzația că nu pot respira.
După ce am citit mai mult despre asta mi-am dat seama că e ceva explicabil și că de obicei apare în perioade de stres sau oboseală extremă.
Poate ar fi bine să ai mai multă grijă la rutina de somn, încearcă să te culci la ore fixe, evită ecranele înainte de somn și nu bea cafea seara.
vero
Încerc să mă conving că e din cauza oboselii... dar de fiecare dată când se întâmplă e ca și cum ceva mă vede, ca și cum umbra aia nu e doar o iluzie.
Poate o să treacă de la sine. Poate doar trebuie să-mi reglez somnul și să nu mă mai gândesc la asta. Dar mi-e groază să mai adorm.