mironix
buna seara
nu reusesc sa imi fac prieteni adevarati de varsta mea (genul de prietenii apropiate in care te vezi mereu cu acea persoana) pentru ca sunt foarte timid. cand intru in contact cu altii nu reusesc sa ma exprim corect si sa ma simt in largul meu. imi este greu sa port o conversatie normala cu cineva pentru ca nu am nimic interesant de spus si simt ca fara sa vreau ii fac pe oameni sa fuga. asta ma frustreaza si mai tare pentru ca nu reusesc sa schimb situatia. ce pot sa fac?
Mrs_Elly
Ce vârstă ai?
mironix
am 17 ani.
Mrs_Elly
Înțeleg prin ce treci, mulți oameni se confruntă cu timiditatea și dificultățile de a socializa, mai ales la vârsta ta.
Chiar dacă tu consideri că nu ai nimic extraordinar de spus, asta nu înseamnă că oamenii nu vor să te asculte. Conversațiile nu trebuie să fie mereu impresionante, uneori cele mai simple lucruri pot duce la conexiuni frumoase.
Încearcă cu pași mici:
Salută oameni mai des, chiar și fără să inițiezi o conversație lungă.
Exersează vorbitul cu persoane care nu te intimidează (profesori, rude, vânzători, etc.).
Nu te gândi prea mult la cum te percep ceilalți, cei care merită să îți fie prieteni nu te vor judeca atât de ușor.
Cu timpul vei începe să te simți mai confortabil și să îți găsești oameni cu care te înțelegi bine. ☺️
EEA
Și eu mă confrunt cu fobia socială.
Din experiența îți pot spune că situația se poate îmbunătăți. Eu am început să-mi depășesc teama vorbind cu persoane necunoscute în magazine, stații de autobuz, metrou, parc, lift, etc. Cu timpul am realizat că majoritatea oamenilor sunt deschiși la conversație și nu stau sa te judece (precum îmi imaginam eu).
Curaj!