Nelu86 referitor la grijile de acasa, poate te ajuta sa iti faci un fel de checklist cu posibilele griji pe care sa il tii la intrare si pe care sa il verifici mereu cand pleci: aragaz, lucruri lasate in priza, geamuri deschise, usa, robinete etc etc. astfel tii mintea relaxata si ordonata.
cat despre celelalte griji... tine in portofel un numar de contact, poarta cu tine un fluier sau ce mai consideri, cred ca ajuta sa te mai relaxezi sa stii ca ai un plan de backup in caz de vreo patanie.
acum nu mai esti copil neajutorat la mana parintilor, si cred ca poti scapa din stransoarea asta daca pui in aplicare sfaturile primite aici. cuvintele iti creioneaza viata si de asta te-ar ajuta sa vorbesti cu cineva despre ce simti si ai simtit candva. daca ai da peste un psiholog empatic, te-ar ajuta foarte mult sa eliberezi naduful acumulat, dar stiu cat de greu si costisitor e sa il gasesti si sa te duci regulat la el; vezi daca ai printre prieteni pe cineva de incredere caruia ai putea sa te mai descarci.